Aseta tavoite Sieluntehtävälle

02.08.2022

Olen puhunut sinulle jo useammassa postissa Sielun tehtävän polusta, joka avautuu muutamilla pienillä askelmilla. Moni miettii aluksi liian suuria ja korkeita kysymyksiä ja sen takia polku antaa odottaa itseään. Tahdon säästää sinut turhalta paikallaan jungaamiselta ja auttaa alkuun niin, että energia voi toimia elämässäsi ja voit nopeassakin tahdissa löytää uusia valon tasoja elämääsi. (Tämä muuten toimii, vaikka olisit jo suurempienkin kysymysten äärellä.)

Sinun sielu on tullut maailmaan toteuttamaan omaa tehtäävä, joka ei välttämättä ole sama asia, kuin oma palkkatyösi. Henkisen tehtävän etsiminen ei ole oman arvontunnon pönkittämistä ulkoisilla teoilla. Se on sielun juttu, joka tahtoo tulla huomatuksi ihmisen elämän aikana. Henkinen tehtävä on usein sisäisen sielun virtauksen asia, jota toteutetaan hiljaa oman elämän keskiössä. Tehtävä toimii, vaikka et siitä olisi niin tietoinen, mutta oivaltaminen aukaisee todelliset valon hanat ja saa kapasiteessisi heräämään todelliseen loistoonsa. Sen takia henkinen tehtävä kutsuu Sinua sisimmässä. Olet varmaan tuntenut kaipauksen sisimmässä ja mielessäsi on saattanut olla monenlaisia kysymyksiä. Itselläni kysymykset alkoivat tyyliin, kuka minä olen sielun maailmassa? Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuuteni ja kykyni? Kuinka saan avatutta kykyni ja valoni omaan käyttöön? Ketkä ovat ne oppaat, joilta saan varmasti turvallisen valon tuen? Kuka hyötyy henkisestä työstäni eniten? Miten henkimaailma tahtoo käyttää minua tällä polulla? Kuinka saan riittävän voimakkaan yhteyden omiin oppaisiini? Ehkä sinäkin olet joskus miettinyt ainakin yhtä näistä kysymyksistä.

Henkinen polku rakentuu pienistä askelmista, joista toinen askel on asettaa itsellesi tavoitteeksi kirkkain johtotähti; sisäinen ajatus tai suunnitelma, jota kohden olet matkalla. Ilman suunnitelmaa et ole tavallaan matkalla minnekään ja se voi olla yksi syy, jos henkinen avautuminen tuntuu polkevan paikoillaan. Siksi puhun nyt Sielun suunnitelman johdotähden asettamisesta.

Löydät sielun suunnitelman johtotähden oikeastaan edellä mainitsemistani kysymyksistä, tai onko sinulla ollut itsellä joitakin muita kysymyksiä? Suurin johtotähtesi on tietysti syvällä sydämessä kajastava kuva omasta sieluperheestä sekä täydellisestä kotiinpaluusta hengen maailman tasoille. Sinne me olemme kaikki matkalla ja se valo meitä kutsuu lakkaamatta jopa niin paljon, että jos astumme ulos omalta polulta, meille asetetaan elämään voimakkaita jopa vaarallisia ravisteluja, että ymmärtäisimme muuttaa omaa suuntaa. Suurimmaksi johtotähdeksi voi siis nimetä vaikkapa "todelliselle itselle avautuminen". Määrittele itse omin sanoin, mikä on oma suurin johtotähtesi.

Se on kuitenkin tavoite, joka on suurimmalle osalle (ainakin itselleni) aivan liian laaja ja korkea hyppäys tehdä kerrallaan. Olet kulkenut sitä kohti ehkä satoja elämiä. Olen oppinut itse, että korkeampi itse ja sen voima on sata tai tuhat kertaa suurempi kokonaisuus, mitä pystyt parhaimmissa unelmissakaan kuvittelemaan. Lähes jokainen, kuka kokee oman sielun valon ensikertaa, hämmentyy, murtuu kyyneleihin ja lopulta on hyvin epäuskoinen, voinko todella olla näin korkea henki? Pahin pelkomme ei ole omat virheet, vaan oma suuruutemme. Sen takia oma korkeampi valo nostattaa paljon vastustustakin, kun sen kohtaa.

Jos katsot matkaasi tästä hetkestä kohti kirkkainta valoasi, saatat huomata, että välissä on epäilyksien melkein mahdottomalta tuntuva kuilu. Se kuilu saa omat kyvyt kalpenemaan hiljaa ja myös estää meitä kuulemasta omaa sisäistä johdatusta. Ihmisen mieli kiinnittyy katsomaan pitkää matkaa eikä kykene ajatuksella ymmärtämään, miten päästä perille. Minulla on yksinkertainen ideat; mitä jos loisit tämänhetkisetn olomuotosi ja korkeimman päämääräsi välille valon portaat, jossa on juuri Sinulle sopivan kokoiset askelmat? Kun astut ensimmäiselle portaalle, voit tuntea jo oman sielusi valon ja huomaat ehkä, miten korkeampi itsesi alkaa tukea matkaasi eteenpäin. Sinut tahdotaan kotiin!

Portaat koostuvat niistä pienistä tavoitteista. Toimi nyt näin. Ota käteesi kynä ja paperia ja kirjoita itsellesi ylös kaikki kysymykset, jotka ovat pyörineet mielessäsi pohtiessasi henkistä kasvua. Omat kysymykseni kerroin jo tässä tekstissä. Loin niistä itselleni tällaiset portaat:

  • Askel 1 Ketkä ovat ne oppaat, joilta saan varmasti turvallisen valon tuen?
  • Askel 2 Kuka minä olen sielun maailmassa?
  • Askel 3 Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuuteni ja kykyni?
  • Askel 4 Kuinka saan avatutta kykyni ja valoni omaan käyttöön?
  • Askel 5 Kuka hyötyy henkisestä työstäni eniten?
  • Askel 6 Miten henkimaailma tahtoo käyttää minua tällä polulla?

Varmaan huomasitkin, että laitoin askelmat omasta mielestäni ja sydäntäni kuunnellen tärkeysjärjestykseen. Jos teet samoin, on edessäsi henkisen avautumisen suunnitelma, jota voit toteuttaa tämän elämän ajan. Seuraava juttu on lähteä toteuttamaan suunnitelmaa. Nyt sinun on hyvä palata miettimään, missä voisit saada oman valon tukesi turvallisesti ja luotettavasti. Olisiko joku ryhmä, minkä mukana voisit opiskella? Suunnitelmasi avautuu hiljalleen, kun harjoittelet viikottain. Älä tähtää korkeimpaan päämäärääsi, tähtää yhdelle askeleelle kerrallaan.

Ensimmäisenä lähdin itse työskentelemään viikottain kohti omia oppaitani. Tein joka viikko meditaation ja pikkuhiljaa huomasin, että kutsuessani oppaita, hekin alkoivat kutsua minua. Harjoittelu ei vättämättä ole meditaatiota, vaan se voi olla vaikka viikottainen rukoushetki, energiahoidon vastaanottaminen tai muu opiskelu. Pelkkä lukeminenkin auttaa ja antaa valoa kohti tavoitetta. (salaisuutesi on se, että sinulla ON nyt tavoite!) Kun sinä tunnet tavoittaneesi ensimmäisen askelman, on aika ryhtyä harjoittelemaan viikottain toisen askelman asioita ja näin jatkat kunnes viimeinenkin askelma on saavutettu.

Sinun ei tarvitse olla täydellisen valaistunut aina meneillään olevan askelman sisällöstä. Sydämesi kertoo luonnollisella tavalla, milloin olet saavuttanut siihen hetkeen riittävän tieto- ja osaamismäärän. Silloin on aika jatkaa eteenpäin. Jossakin vaiheessa huomaat, että ensimmäinen suunnitelma on jäänyt ikäänkuin pieneksi ja liian tutuksia, on aika tehdä uusi hieman vaativampi suunnitelma.

Saatat myös huomata, että joku askelma vaan tökkii ja polkee paikoillaan. Silloin voit kokeilla vaihtaa askelmien tärkeysjärjestystä tai pilkkoa kyseisen askelman vieläkin pienempiin portaisiin. Kaiken kaikkiaan avain onnistumiseen on oma sitoutumisesi ja se, että päätät tehdä asialle kerran viikossa jotakin. Pieni varoituksen sana on kuitenkin sanottava loppuun; suunnitelman toteuttaminen saattaa olla niin mielenkiintoista, että pian huomaatkin tekeväsi sitä päivittäin! Onnea omalle matkallesi!