Mikä on Kaakaoseremonia?

02.08.2022

Shamanistinen seremoniakaakao tehdään huolellisesti vanhojen perinteiden mukaan. Kaakao oli muinaisina aikoina Mayaintiaaneille kultaakin arvokkaampi aine. Sitä käytetään seremoniallisesti ympäri maailmaa. Rakkaudentähdessä meitä on ohjannut Guatemalalainen kaakaoshamaani Keith,  joka toimii paikallisten Maya intiaanien heimon kanssa.  Meillä on myös yhteydet Perusta tulevaan Forever Cacao -tuoteperheeseen. Kaakaoshamaaneilla on hyvä yhteys kaakaon henkeen, kaakaodeevaan. Shamaani kykenee kutsumaan kaakaodeevan avulla monia parantavia energioita olemaan läsnä kaakaoseremonioissa.

Forever Cacao on englantilainen perheyritys, joka tuottaa maailmanlaajuisesti palkittua kaakaota eettisesti tuotetusta perulaisesta Ashaninka Cacaosta. Seremoniallinen kaakaomassa valmistetaan Walesissa raakakaakaopavuista ainoastaan minimaalisesti käsittellen 100% luonnollisista ainesosista. Raakakaakao on vegaaniystävällinen ja gluteeniton, maidoton, soija- ja palmuöljytön. Seremoniallinen kaakao on käsintehty ja pakattu muovittomaan pakkaukseen.

Mayojen kaakao valmistetaan käsin ja sen annetaan kypsyä auringon lämmössä perinteisellä tavalla. Kaakaopavuista valitaan käyttöön vain korkealaatuisimmat ja terveimmät. Pavut jauhetaan paksuksi tahnaksi, josta valmistetaan vahvaa parantavaa seremoniakaakaota lisäämällä tahnaan vettä tai kasvipohjaista maitojuomaa. Kaakaon sekaan ei laiteta lehmänmaitoa ja sitä varotaan kuumentamasta yli 60 asteeseen valmistumisen prosessin aikana. Kaakaon vaikutukset aktivoidaan ripauksella mustapippuria, kurkumaa, vanljaa, chiliä, suolaa tai kanelia.

Kaakao tarjoillaan shamanistisessa Voimakehässä rukousten ja kiitosten kera kaakaoshamaanin johdatuksella seremonian alussa. Kaakaon vaikutukset näkyvät ihmisessä noin 15-20 minuutin kuluessa sen nauttimisesta rentoutumisena, maadoittumisena, sydämen avautumisena ja tunne-elämän positiivisina muutoksina. Mayojen seremoniallinen kaakao on maailman arvostetuinta korkealaatuista Criollo kaakaopapua.

Seremoniallinen kaakao on valmistettu erityisesti alusta saakka shamanistiseen käyttöön. Se on käsitelty vanhojen Maya perinteiden mukaisesti. Se on raakakaakaota ja sen takia erittäin korkean laadukasta. Raakakaakaossa ovat kaikki mahdolliset suklaan ravintoaineet ja vaikuttavat parantavat tekijät vielä tallella. Kaakao valmistetaan seremoniatapahtumaan ottamalla yhteyttä kaakaon deevahenkeen ja pyytämällä sitä avaamaan kaikki kaakaossa olevat parantavat vaikutukset meille.

Kaakaoseremoniassa nautitaan yhdessä parantavaa, sydäntä avaavaa ja maadoittavaa erittäin korkealaatuista raakakaakaota. Joskus kaakao valmistetaan vasta seremoniatilassa paksuksi helliväksi juomaksi. Työskentelemme rukouksien, henkimaailman kanavoinnin, meditaation, parannuslaulujen ja shamanistisen musiikin avulla. Usein kaakaoseremoniassa on intuitiivista tanssia. Seremoniaan mahtuu kerrallaan 10-20 henkilöä. Jos sinulla on olemassa lääkityksiä tai sairauksia, otathan yhteyttä Anuun vähintään yhtä päivää ennen seremonian alkua lähettämällä tekstiviestin numeroon 0458760480

Seremoniallinen kaakao valmistetaan aina aivan erityistä reseptiä käyttäen. Saimme Kaakaoshamaanilta vanhoja Maya-intiaanien vinkkejä perinteisistä valmistustavoista, joita käyttämällä voimme tehostaa kaakaon arvokkaiden ravintoaineiden imeytymistä kehossa. Seremonia antaakin parhaimmillaan meille voimakkaan hyvän olon ja voiman tunteen.

Nykyään raakasuklaan tiedetäänkin sisältävän valtavasti terveysvaikutuksia. Se sitältää mm. tummaa rasvaa, jonka sanotaan polttavan elimistöstä huonoa rasvaa pois. Kaakao on erittäin voimakas antioksidantti, mutta se sisältää myös aineita, jotka nostattavat mm. kipukynnystä. Seremoniallinen kaakao on niin vahvaa, ettei sitä saa käyttää joka päivä. Seremoniassa arvioimme kokemuksemme ja Kaakaoshamaanilta saamamme opetuksen perusteella, kuinka paljon kaakaota on hyväksi juoda milläkin hetkellä. Kaakaoseremoniat sopivat lähes kaikille. Jotkut migreenistä kärsivät voivat saada seremoniallisen kaakaon juomisesta pääkipua.

Oviraha seremoniaan on 35-40 euroa. Niitä järjestetään Simossa, Oulussa ja Helsingissä. Kaakaoseremonioista tiedotetaan Rakkaudentähden Uutiskirjeessä ja Voimakalenteri sivulla.


Seremoniallista raakakaakaota, joka soveltuu myös raakasuklaan valmistamiseen, voi ostaa luotettavasti täältä:

https://www.forevercacao.co.uk/products/100-ceremonial-grade-cacao?ref=xg3jqnvxyb8o


Suositeltu annostus on 40g kaakaotahnaa (noin 1/4 kupillista). Jos seremoniallinen raakakaakao on sinulle uusi tuttavuus, voit kokeilla aloittaa puolella annoksella suositellusta ja tunnustella sopiiko tämä annos sinulle. Älä ylitä suositeltua annosta, sillä se voi aiheuttaa pahoinvointia, päänsärkyä tai jopa sydämentykytystä.

Huomioithan, että seremoniallinen kaakao on todella vahvaa ja sitä ei saa käyttää joka päivä kaupasta saatavan kaakaojuoman tavoin. Älä käytä seremoniallista kaakaota, mikäli olet allerginen suklaalle, käytät parhaillaan antibioottilääkitystä, kärsit vakavista sydänongelmista, munuaisten vajaatoiminnasta, käytät masennuslääkkeitä tai verenpainelääkkeitä. Seremoniallinen kaakao on vasodilataattori, eli se laajentaa verisuonia ja siksi alentaa verenpainetta. Mikäli Sinulla on migreeniä, kannattaa kokeilla seremoniallista kaakaota vain pienellä annoksella.