Rukousnauhan symboliikkaa

13.01.2023

Aidoista luonnon kivihelmistä tehtyyn rukousnauhaan liittyy paljon henkistä symboliikkaa. Se sidotaan aina käsin yhdestä pitkästä langasta. Tämä kuvastaa päättymätöntä rukouksien piiriä, joka aukaistaan aina, kun nauhaa käytetään. Peräkkäin tulevat ja vaihtelevat rukoukset puolestaan manifestoivat vahvan parantavan valon voiman. Toistuvat rukousrakenteet kuljettavat käyttäjänsä yhä syvemmille ja voimallisemmille valon taajuuksille, ikäänkuin nousisimme portaita kohti kirkkainta ja vahvinta rakkauden maailmaa.

Shamanistisessa Voimakorussa rukousnauha symboloi myös rituaalin kehää eli suojaavaa piiriä, jonka sisällä parannustyöt tehdään turvallisesti kaikissa seremoninioissa. Monesti minulta kysytään, että miten parantava rituaalin tila eli rituaalikehä aukaistaan ja suljetaan turvallisesti ja oikein. Hyvä tapa käyttää nauhaa onkin lukea se ennen parannushetkeä, mutta jättää viimeinen rukous lausumatta. Sitten tehdään itse parannus, meditaatio tai aiottu muu henkinen rituaali ja lopuksi lausutaan vielä viimeinen rukous, jolloin koko toimitus on suljettu ruokouksien tai mantrojen suojaavaan piiriin.

Rakkaudentähden rukousnauhoissa on käytetty joko 5 kymmenikön sidontaa tai 7 kymmenikön sidontaa. 5 kymmenikön sidonta on perinteinen Katolisenkin kirkon piirissä tunnettu Neitsyt Mariaan liitetty tapa ryhmitellä rukousnauhan helmet. 7 Kymmenikön sidonta niinikään on euroopassa aikaisemmin tunnettu tapa, joka liitetään serafeihin ja arkkienkeleihin. Numerologisesti 5 symboloi vapautta ja muutosta. 7 puolestaan on monessa mielessä maaginen luku. Se on eräänlainen henkisten salaisuuksien luku.

Rukousnauhassa on tärkeänä osana riipus, joka virittää nauhan tiettyyn käyttötarkoisukseen. Nauhan käyttö aloitetaan aina riipuksesta ja sen kohdalla sanotaan esimerkiksi uskon tunnustus tai sitten jokin oma voimalause, jolla ilmaistaan rukousnauhan käyttötarkoitus. Esimerkkinä Rukousnauhan käytöstä voit katsoa Anun tekemän Kristus-Marian rukousnauhan esittelyn YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=WnA94yz4PbI